Talent might take you far.

A talented team even further.

TEAMS BUILD DREAMS

Laura Hovestad (30) Consultant

Laura Hovestad studeerde Vastgoed en Makelaardij in Groningen en bleef na haar eindstage bij Rabobank Stad en Midden Groningen werken als financieel adviseur voor startende ondernemers. Na een paar jaar bij de bank dwong ze zichzelf te kiezen: zet ik mijn carrière hier voort of kies ik toch voor de vastgoedbranche? 2,5 jaar later zit ze helemaal op haar plek bij CBRE in Amsterdam.

‘Toen ik eenmaal mijn keuze had gemaakt, heb ik meteen mijn baan en huurhuis opgezegd. Ik voerde meerdere gesprekken bij een aantal real estate consultancies, maar de procedures duurden allemaal erg lang. Ik gaf de crisis de schuld; er waren veel meer kandidaten dan vacatures. Totdat een vriend CBRE tipte, waar ik twee dagen later op gesprek kon. Ze toonden direct interesse in mij als persoon, ik voelde me geen nummer zoals elders. Zo kan het dus ook, dacht ik. Een week later kon ik al mijn contract tekenen.

Uniek vastgoed

De afdeling Advisory & Transaction Services vervult de makelaarsrol binnen CBRE. Met ons team van 10 consultants adviseren we zowel eigenaren als eindgebruikers. Zelf werk ik voornamelijk voor vastgoedeigenaren met als specialisatiegebied het centrum van Amsterdam. Samen met een collega ben ik hier verantwoordelijk voor een portefeuille van zo’n 10 objecten in onder meer de Houthavens, de IJ-oevers, op de NDSM-werf maar ook aan de Amsterdamse grachten.

De diversiteit in dit gebied maakt het werk enorm leuk. Op de grachten is het elke keer weer een verrassing wat je precies gaat aantreffen, elk pand is daar uniek. Zo zie je steeds vaker dat grachtenpanden aan de binnenzijde aan elkaar geschakeld zijn terwijl daar aan de buitengevel niets van te zien is. En we werken voor leuke opdrachtgevers; zo hebben we onder meer Google, Netflix en Booking.com al een plek in Amsterdam bezorgd.

“Bij CBRE word je niet in een hokje gestopt, maar kun je jezelf breed ontwikkelen.”

Professioneel én informeel

Als je iets wilt en er zit een business case in, krijg je de ruimte om zo’n kans te pakken. Hierdoor ontstaan vaak leuke samenwerkingen met collega’s van verschillende afdelingen. Ook besteedt CBRE veel aandacht aan interne kennisuitwisseling door middel van lezingen of rondleidingen. Standaard worden die afgesloten met een borrel waardoor je veel collega’s beter leert kennen. Ik denk dat veel mensen dat niet verwachten bij CBRE; die zien vooral blauwe pakken en zwarte schoenen.

Bij onze branche hoort nu eenmaal een professionele uitstraling, maar intern zijn we een vrij informele club. Er werken hier zoveel jonge mensen met een enorme energie en ambitie, dat er ook veel plezier gemaakt wordt.

Young Professionals

Naast mijn werk ben ik de afgelopen twee jaar actief geweest in het bestuur van ons Young Professionals netwerk. Elke medewerker onder de 30 die nog geen 2 jaar in dienst is, maakt hier automatisch deel van uit. Het gaat erom dat je collega’s van verschillende afdelingen beter leert kennen en op sociale wijze een netwerk binnen en buiten CBRE opbouwt. We organiseren bijvoorbeeld borrels en rondleidingen bij projecten waar CBRE in de breedte bij betrokken is. En afgelopen oktober hebben we een citytrip met 40 collega’s naar Hamburg georganiseerd. Door mijn bestuurswerk heb ik CBRE van een hele andere kant leren kennen – en mezelf eigenlijk ook.’

Onze mensen

"Je voelt en ziet dat iedereen ervan geniet en dat er de mooiste resultaten uitkomen. Dat is echt kenmerkend voor CBRE!”

Marco Hekman | Van stagiair tot CEO

Lees het verhaal

‘Ik voel me heel erg betrokken bij onze organisatie; daar zorgt CBRE ook zelf wel voor.”

Daan Lutjeboer | Portfolio Manager

Lees het verhaal

“CBRE streeft naar het beste. En stimuleert mij dagelijks om het beste uit mijzelf te halen.”

Danny de Lange | Senior consultant

Lees het verhaal

CBRE gebruikt cookies om voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.