Talent might take you far.

A talented team even further.

TEAMS BUILD DREAMS

Daan Lutjeboer (28) Portfolio Manager

Tijdens zijn master Real Estate & Housing aan de TU Delft kon Daan Lutjeboer stage lopen bij een groot bouwconcern. Op de afdeling Aanbestedingen kreeg hij te maken met grote projecten en lange doorlooptijden van soms wel anderhalf jaar. Te langdradig voor tempomaker Daan; hij wilde zich liever breder oriënteren en meer projecten tegelijkertijd oppakken.

‘Daarom dacht ik in de eindfase van mijn studie: ik wil bij de grootste vastgoedconsultant van de wereld werken. Dus heb ik CBRE gewoon opgebeld en niet veel later kon ik starten als trainee bij de afdeling Global Corporate Services (GCS) in Amsterdam. Vanaf dag één heb ik me beziggehouden met Shell retail; CBRE verzorgt namelijk al sinds 2010 het property management van Shell-tankstations wereldwijd. Als trainee maakte ik vooral de facturen, inmiddels ben ik als portfoliomanager verantwoordelijk voor het account in de Benelux.

Geoliede machine

In mijn rol stuur ik een team aan van tien mensen, die allemaal een eigen specialisme hebben. De één stelt bijvoorbeeld huurcontracten op met gemeentes en particulieren of doet betalingen, de ander zoekt nieuwe ontwikkelgebieden of stations om over te nemen. We houden elkaar goed op de hoogte en overleggen geregeld, zodat ik als manager altijd goed voorbereid met Shell om de tafel ga zitten. Samen vormen we echt een geoliede machine. Gemiddeld werk ik twee dagen in de week op het ons kantoor in Amsterdam, één dag op kantoor Antwerpen en twee dagen bij Shell. Een eentonige werkweek heb ik dus nooit.

 

“Ik voel me heel erg betrokken bij onze organisatie; daar zorgt CBRE ook zelf wel voor.”

Bijzondere klantrelatie

Shell is een grote en daarom ook interessante klant. Alleen al in Nederland heeft de multinational meer dan 550 tankstations. Onze werkrelatie is open en informeel; we kunnen heel direct naar elkaar uitspreken wat er precies moet gebeuren. Dat geeft me veel ruimte om op strategisch niveau mee te denken over mogelijke risico’s, maar vooral ook over kansen. CBRE is een grote organisatie en daarom ben ik nu al aan het nadenken over hoe ik het account dat ik nu opbouw, wil achterlaten.

CBRE Academy

Toen ik begon als portfoliomanager moest ik mensen aansturen die ouder waren dan ik en ook al langer bij CBRE werkten. Dat was wel even wennen. Gelukkig ben ik in dit proces volledig gesteund door mijn leidinggevenden. Zo hebben ze me bijvoorbeeld geadviseerd om een introductiecursus management te doen en ga ik dit jaar ook starten met een leadership course. De ontwikkelmogelijkheden zijn hier heel goed. Er is zelfs een interne CBRE Academy met een uitgebreid opleidingsprogramma, dat meegroeit met de inhoud en zwaarte van je functie.

Betrokken bij de organisatie

Ik voel me heel erg betrokken bij onze organisatie; daar zorgt CBRE ook zelf wel voor. Minimaal een keer per kwartaal geeft het bestuur bijvoorbeeld een update over waar ze mee bezig is en in de toekomst heen wil. Die transparantie is prettig en niet bij elke organisatie vanzelfsprekend. Zolang ik me zo betrokken voel en uitgedaagd word in mijn werk, zit ik hier goed. En mocht ik in de toekomst van account willen wisselen, dan ga ik pas weg bij Shell als er een volwaardige opvolger klaarstaat.’

Onze mensen

"Je voelt en ziet dat iedereen ervan geniet en dat er de mooiste resultaten uitkomen. Dat is echt kenmerkend voor CBRE!”

Marco Hekman | Van stagiair tot CEO

Lees het verhaal

CBRE gebruikt cookies om voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.